miercuri, 29 februarie 2012

Satiră preventivă: Constituţia Moldovei / noul imn este "Turnaţi vin şi daţi ...

Satiră preventivă: Constituţia Moldovei / noul imn este "Turnaţi vin şi daţi ...:

Convocat de urgenţă la începutul lunii ianuarie 2012, Parlamentul Republicii Moldova a luat o serie de hotărâri de importanţă majoră, menite să mobilizeze ţara la lupta contra crizei mondiale. Cele mai importante din acestea sunt amendamentele făcute la Constituţia ţării, care fusese criticată de nenumărate ori de oamenii de bună credinţă pentru caracterul ei excesiv de permisiv.


O serie de aşa-zise libertăţi, care aduceau în ţară stricăciunea moravurilor apusene, au fost anulate. Noua Constituţie apără specificul naţional, economia naţională şi deschide noi perspective de viitor.


Dar s-o luăm de la început.


Aşadar, noua variantă a Constituţiei spune, chiar din primul său articol, că Republica Moldova este un stat bazat pe băutură, pe producerea şi consumarea băuturilor alcoolice, de aceea statul se obligă să ia sub înalta sa ocrotire omul care produce şi care consumă băutură. Subparagraful 1 al paragrafului 1 echivalează în drepturi producătorul cu consumatorul, ambii deci având aceleaşi înlesniri fiscale şi bucurându-se de dreptul de a se pensiona cu 10 ani mai devreme decât cetăţenii obişnuiţi. Imnul naţional vechi, "Limba Noastră" a fost anulat fiind înlocuit cu cântecul lui Nicolae Sulac "Turnaţi vin şi daţi găluşte".


Articolul 2 al noii Constituţii moldoveneşti spune că vinul şi vodca

Citeşte mai mult...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu