miercuri, 29 februarie 2012

Robert Scarlat, "indignatul" de la Roma, condamnat la doi ani de închisoare

Robert Scarlat, "indignatul" de la Roma, condamnat la doi ani de închisoare:

Pentru ciocnirile de pe 15 octombrie anul trecut de la manifestaţia "indignaţilor" din Roma, a X-a Secţie Penală l-a condamnat la doi ani de închisoare pe Robert Scarlat. Pedeapsa a fost aplicată cu procedură abreviată şi cu acordarea circumstanţelor atenuante, ţinându-se cont de vârsta tânără a inculpatului şi de faptul că nu are antecedente penale.


Scarlat, care este acuzat de ultraj multiplu şi de leziuni grave pentru rănirea a trei agenţi de poliţie în urma aruncării cu pietre, va trebui şi să plătească câte 500 de euro pentru părţile civile Atac, Ama şi Roma Capitale şi să le susţină cheltuielile de judecată. Judecătorul civil va fi cel care va stabili valoarea despăgubirilor pentru reprezentanţii forţelor de ordine care au fost răniţi.



Robert Scarlat (21 ani) a fost condamnat pentru violenţele de la Roma, după ce pe 17 noiembrie anul trecut a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare un alt manifestant, Giovanni Caputi. Zilele trecute au mai fost condamnaţi alţi doi "indignaţi": Giuseppe Ciurleo (22), la 5 ani, şi Lorenzo Giuliani (20) la 4 ani.


Tribunalul a respins cererea apărării lui Scarlat de a revoca măsura arestului domiciliar, considerând concret riscul de reiterare a infracţiunii. Inculpatul

Citeşte mai mult...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu