marți, 10 aprilie 2012

“Români nemiloşi şi înarmaţi”- Reîncepe teoretizarea înclinaţiei către crime a ...

“Români nemiloşi şi înarmaţi”- Reîncepe teoretizarea înclinaţiei către crime a ...:
Cotidianul online "L'Occidentale" publică o analiză semnată de Roberto Santoro, intitulată "Nemiloşii: Românii înarmaţi" (Gli spietati Rumeni a mano armata), ilustrată cu fotografia lui Romulus Mailat. După crimele de la Perugia şi Viterbo, textul marchează reînceperea criminalizării românilor prin articole de analiză despre infracţiunile comise de unii conaţionali. Iată mai jos articolul integral:

Dacă spui că delincvenţii români din Italia sunt din punct de vedere statistic cei mai răi de pe piaţă, ajungi să fii etichetat imediat drept rasist. Cu siguranţă nu există limită la mai rău, şi răufăcătorii noştri mafioţi şi din 'ndrangheta ştiu cum să se facă respectaţi, dar anumiţi prădători români o caracteristică criminală în plus o au. Nu este un discurs "genetic": de prostii rasiale sunt pline ideologiile secolului XX, inclusiv, din păcate, cele made in Italy. Dar faptul că există o problemă cu lumea interlopă românească, printr-un amestec complex de motive istorice, politice, juridice şi culturale, nu ar trebui negat a prori în faţa obişnuitului relativism.
Obiecţia principală la teza "delincvenţii români sunt mai feroce decât alţii" este următoarea: o invenţie a presei (de dreapta), care nu se uită la câte femei sunt violate de soţii şi logodnicii lor foarte italieni

Citeşte mai mult...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu