sâmbătă, 21 aprilie 2012

Dentişti italieni cu diplomă românească

Dentişti italieni cu diplomă românească:
Numărul studenţilor italieni înscrişi la facultăţile româneşti de stomatologie ar fi de aproape 1000, majoritatea din Sud, scrie Corriere della Sera, care trage un semnal de alarmă cu privire la "invazia" de dentişti italieni licenţiaţi în România. Articolul din Corriere relatează experienţa unor studenţi italieni înscrişi la Universitatea privată "Vasile Goldiş" din Arad, care astfel ocolesc examenul de admitere obligatoriu din Italia.
Previziunile sunt foarte clare: va exista o invazie de studenţi italieni în universităţile din România. Pleacă cu diplomă de liceu pentru a se întoarce medici sau dentişti. Călătoria în ţara lui Dracula le permite să evite ruleta rusească a examenelor de admitere în universităţile italiene, scrie Corriere.

România este printre ţările comunitare din vârful listei celor alese de aspiranţii noştri la profesia de medic. Chiar dacă nu presupune examen de admitere, diploma de licenţă românească este recunoscută, fiindcă este obţinută în cadrul UE. La Universitatea privată "Vasile Goldiş" din Arad, din 1.122 de cursanţi înscrişi în anul curent, 208 de studenţi sunt italieni, adică circa 20%.
În ultimii şase ani, peste 15.000 de studenţi s-au înscris la această universitate. Cinci mii au ales medicina şi stomatologia şi, printre aceştia, aproape o mie au fost italieni, 80%

Citeşte mai mult...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu