duminică, 29 aprilie 2012

ARTE MARTIALE | Maestrul shaolin, Shi-Fu Popović i-a instruit 4 zile pe botosaneni.

ARTE MARTIALE | Maestrul shaolin, Shi-Fu Popović i-a instruit 4 zile pe botosaneni.:
Aflat pentru prima oara in Botosani, Shi-Fu Popović, presedintele South East European Weng Chun Association a sustinut un seminar ce s-a desfasurat in perioada 19 – 22 aprilie 2012.
La seminar au participat 25 de persoane, dintre care 7 instructori si asistenti-instructori. Printre acestia, si antrenorul de la Millenium Gym Botosani, Si-Fu Catalin Amariei (www.jkdromania.com ):
Am inceput antrenamentele cu maestrul sarb in aprilie 2003, adica exact acum 9 ani si am participat la multe seminarii cu el, inclusiv la sala lui din Serbia. Este un om minunat, care impleteste simtul umorului cu acea duritate specifica sarbilor. Pentru mine,  artele martiale nu inseamna sport, pentru ca sportul duce la limite.
Stilul predat include lupta in distanta lunga, scurta, corp la corp, clinci, lupta la sol, adica este complet. Totdeauna cand voi avea ocazia sa particip la un  seminar de calitate o voi face, fara sa conteze stilul. Sa nu uitam ca ultima revelatie din mma (mix martial arts) este acum un practicant de Shotokan care a spulberat de-a dreptul cu lovitura de pumn clasica din karate sau cu o foarfeca de picior niste maestri in grappling (lupta la sol). Inca o data se confirma ca nu stilul ci pesoana conteaza si atunci cand faci ceva cu pasiune conteaza. Cu toate acestea, nu agreez acele stiluri care se bazeaza exclusiv pe “ceva” deoarece le consider limitate “, a spus  Catalin Amariei
.
______________

Antrenamentele grele

Prima zi a debutat cu 6 ore de antrenament, impartite in doua sectiuni de cate 3 ore, despartite de o pauza de 10 minute. Shi-Fu a prezentat principii importante pe care urma sa le foloseasca cei prezenti pe tot parcursul seminarului.
Doua dintre acestea sunt de o importanta maxima: deplasarile si mecanica corpului. Cele 6 ore de antrenament au fost urmate de un antrenament privat pe care Bogdan Munteanu l-a avut in compania maestrului.
Urmatoarele doua zile au fost extrem de solicitante, dar si in acelasi timp indragite de participanti deoarece au atins multe aplicatii de lupta in toate distantele, inclusiv lupta la sol. Ambele au fost finalizate cu cate o ora de antrenament privat pentru Bogdan Munteanu si Catalin Amariei.
Ultima zi de seminar a fost dedicata aplicatiilor cu manusi, tehnicilor de Sanda si Burma Boxing, cat si betelor din artele martiale filipineze. Finalul zilei a mai adus inca o data ore private pentru Bogdan Munteanu!
_______________

Demonstratie la Cercul Militar Botosani.

In afara de seminarul propriu-zis, maestrul a sustinut pentru botosaneni o demonstratie de arte martiale la Cercul Militar Botosani. Demonstratia a avut startul cu doi “veterani” ai Cercului Militar de Arte Martiale, Catalin Amariei si Bogdan Boicu, care au prezentat tehnici invatate de la maestrul Popović. Apoi, a venit randul maestrului sa prezinte tehnici de lupta corp la corp, atat fara arme cat si cu arme albe: cutit, bete, maceta, etc.  Dupa demonstratie, publicul a luat autografe si s-a fotografiat cu maestrul.
______________

In vizita prin Botosani

Maestrul sarb a vizitat orasul si a apreciat in special Centrul Vechi si Parcul Mihai Eminescu. Privind forfota din parc, el a spus “cred ca sarbii si romanii sunt foarte asemanatori ca stil de viata. Observ ca oamenii de aici sunt calzi si primitori si le place sa se distreze. In occident, oamenii sunt mai sobri; imi aduc aminte ca la ultima masa festiva din Germania, abia s-au schimbat cateva vorbe.
La finalul seminarului, maestrul sarb a inmanat tuturor diplome de participare la seminar, dar au mai fost si doua surprize: Catalin Amariei a primit diploma de instructor, devenind oficial recunoscut de maestrul Popović, in timp de domnul Bogdan Munteanu a devenit reprezentant oficial al stilului Shaolin Weng Chun in Romania.  Maestrul Popović a primit din partea celor prezenti o Medalie de Onoare.
.
.
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu