vineri, 5 octombrie 2012

Badante, fura monede antice şi bijuterii

Badante, fura monede antice şi bijuterii:
O îngrijitoare româncă de şaizeci de ani, N.L., a fost denunţată de carabinierii din Bassano (Vicenza) pentru furt agravat şi continuat. Povestea a început luna trecută când fiica lui B.G. de 82 de ani, rezident în oraş, pe timpul absenţei îngrijitoarei, care s-a întors în România pentru o perioadă de vacanţă, descoperă din întâmplare că femeia ascunsese un pix Parker, un ceas şi un lănţişor din aur care de obicei erau păstrate într-un seif din apartament.
Fiica octogenarului denunţă faptul carabinierilor, care aşteaptă revenirea româncei în Italia pentru a o interoga. Femeia, intuind că se întâmplă ceva, are grijă să nu se întoarcă în casa bătrânului şi preferă să se cazeze în altă parte, fără a spune nimic nimănui.
Însă militarii din Bassano o găsesc şi se prezintă la noua ei locuinţă, la Travettore di Rosà, cu un mandat de percheziţie. Găsesc o valiză şi în interiorul acesteia descoperă o serie de monede antice (unele din epoca romană) şi alte obiecte printre care un pix valoros şi un guler din blană, totul cu o valoare de circa zece mii de euro.
Bunurile proveneau din casa unei doamne din Travettore di Rosà, B.Z., la care românca lucrase anterior, tot ca

Citeşte mai mult...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu