luni, 2 iulie 2012

Zbor direct către Bucureşti, dezbatere în consiliul local din Torino

Zbor direct către Bucureşti, dezbatere în consiliul local din Torino:
În prezent, pentru a zbura direct la Bucureşti, românii din Torino trebuie să se deplaseze până la la aeroportul Levaldigi, care se află la o distanţă de peste 80 de km, sau la Bergamo, cu maşina proprie sau cu trenul. Cu alte companii, care nu sunt low cost, trebuie să se facă escală la Roma. La mijlocul lunii iunie, în Consiliul local din Torino s-a discutat o propunere de moţiune, prezentată încă din luna mai, de către consilierul Enzo Liardi (Pdl), cu privire la necesitatea unui zbor direct spre Bucureşti, de la aeroportul Caselle (Torino).

Plecând de la premiza că "astăzi nu există nici un zbor direct de la Torino către Bucureşti" şi considerând că "românii reprezintă cea mai numeroasă comunitate străină dintr-un oraş cu vocaţie multietnică", având în vedere şi faptul că "relaţiile comerciale dintre cele două ţări sunt într-o continuă creştere", autorul moţiunii i-a cerut viceprimarului şi asesorului competent să solicite societăţii SAGAT (Società Azionaria Gestione Aeroporto Torino), care gestionează aeroportul Caselle Torino, efectuarea de zboruri către România.
La şedinţă au participat, în urma invitaţiei consilierului Liardi, şi câţiva reprezentanţi ai comunităţii româneşti Elena Nistor, consilier pentru Italia al patronatului român "Romanian Employers Organization",

Citeşte mai mult...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu